Байден на рік продовжив санкції проти росії

Президент США Джо Байден у п’ятницю, 7 квітня, продовжив на рік дію режиму надзвичайної ситуації на території Сполучених Штатів, який було запроваджено у квітні 2021 року у зв’язку зі шкідливою міжнародною політикою рф.

Відповідний лист Байдена до спікера Палати представників і голови Сенату США оприлюднений на сайті Білого дому.

Це дає змогу адміністрації США й надалі запроваджувати санкції щодо росії.

У листі уточнюється, що зазначена шкідлива міжнародна діяльність російського керівництва включає, зокрема, зусилля з підриву вільних і чесних демократичних виборів і демократичних інститутів у США, країнах-союзниках і партнерах.

Крім того, зазначена діяльність включає участь і сприяння рф у шкідливій кібердіяльності проти США, країн-союзників і партнерів; заохочення та використання транснаціональної корупції для впливу на іноземні уряди; здійснення екстериторіальної діяльності, спрямованої проти дисидентів або журналістів; підрив безпеки в країнах і регіонах, важливих для національної безпеки США, порушення усталених принципів міжнародного права.

На думку Байдена, зазначені дії рф «продовжують становити незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки США».

“Тому я вирішив, що необхідно продовжувати надзвичайну ситуацію, оголошену в указі 14024, щодо певної шкідливої зовнішньої діяльності уряду Російської Федерації”, — підсумував він.

Продовження режиму НС у США на рік означає і продовження низки раніше запроваджених Вашингтоном санкцій проти рф на той самий термін.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар