Україна повернула ще одну дитину, яку росія депортувала з Херсонщини — омбудсмен

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Україні вдалося повернути неповнолітнього Артема, якого росія депортувала з тимчасово окупованої території Херсонської області.

Про це Лубінець повідомив у Telegram.

Омбудсмен розповів, що на початку року до нього звернулася бабуся з проханням сприяти у поверненні онука Артема, якого разом з іншими вихованцями Олешківського дитячого будинку-інтернату Херсонської області депортували до рф.

Бабуся розповіла, що особисто поїхала до закладу, щоб забрати онука, щойно дізнавшись, що вихованців хочуть вивезти. Проте Артема разом з іншими дітьми на той час уже перемістили на територію рф, звідти до Криму, а згодом — до окупованого Скадовська на Херсонщині. Адміністрація закладу, в якому перебував Артем, відмовилася повертати дитину.  

“За моїм зверненням до органу опіки та піклування щодо вжиття заходів з метою захисту прав та інтересів дитини у лютому бабусю призначили піклувальницею над онуком і вжили інших заходів щодо повернення дитини на підконтрольну Україні територію”, — зазначив омбудсмен.

У листопаді 2022 року Лубінець повідомляв, що окупанти вивезли вихованців з Олешківського дитячого будинку-інтернату Херсонської обласної ради до Клінічної психіатричної лікарні в Сімферопольському районі окупованого Криму.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар