Організував нелегальний перетин кордону “ухилянтами” до Румунії: жителю Одещини повідомили про підозру

У Чернівецькому районі правоохоронці викрили жителя Одещини, який організував нелегальний трансфер чоловіків призивного віку до Республіки Румунія та шляхом обману заволодів коштами громадян. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

В ході досудового розслідування, поліцейські з’ясували, що 24-річний одесит розмістив оголошення в одному із месенджерів про надання допомоги військовозобов’язаним особам, які мають намір виїхати за межі України. Чоловік за грошову винагороду у розмірі від 96 до 130 тисяч гривень допомагав перетнути державний кордон 4 ухилянтам.

Крім того, правоохоронці встановили, що порушник вдався до вчинення шахрайства. Чоловік розповсюдив інформацію про допомогу в оформленні документів європейського зразка за привабливою ціною та в найкоротший термін. Головною умовою є передоплата. Як тільки кошти надходили на рахунок зловмисника, зв’язок з ним обривався, а бажаних документів жертва шахрайської схеми так і не отримала.

Наразі триває досудове розслідування. За вчинення вказаних злочинів порушнику загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар