Зберігав та розповсюджував дитячу порнографію: поліцейські повідомили айтішнику про підозру

Працівники поліції здійснили необхідні слідчі дії та викрили протиправну діяльність 30-річного чернівчанина. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили комп’ютер та жорсткі диски на яких зберігався контент, що згідно з висновками експертизи, належить до дитячої порнографії. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з обласного відділу протидії кіберзлочинам ДКП Нацполіції за силової підтримки спецпризначенців РПОП встановили, що 30-річний житель Чернівців одержав доступ, завантажив та зберігав заборонену порнографічну продукцію на накопичувачах пам’яті. Крім того, правоохоронці з’ясували, що у жовтні минулого року порушник додав для розповсюдження в мережі Інтернет чотири відеофайли із забороненим контентом.

Відповідно до висновків судової мистецтвознавчої експертизи, виявлені файли мають порнографічний характер і належать до дитячої порнографії.

За результатами досудового розслідування слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 і 3 статті 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар