Ображав колишню дружину нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою: чоловіку загрожує до двох років ув’язнення

У Чернівцях судитимуть чоловіка за вчинення домашнього насильства. Слідчі поліції довели причетність чернівчанина до психологічного насильства над колишньою дружиною. Поліцейські зібрали достатньо доказів систематичного кривдження жінки та скерували обвинувальний акт відносно чоловіка до суду для розгляду. За вчинення таких протиправних дій кривднику загрожує до двох років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

48-річний житель обласного центру впродовж тривалого часу ображав колишню дружину нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від потерпілої, складали протоколи про адміністративне правопорушення на кривдника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій.

Зокрема, Першотравневий районний суд неодноразово визнавав правопорушника винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Незважаючи на застереження правоохоронців кривдник продовжував чинити психологічне насильство відносно жінки, яке відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до погіршення якості її життя, фізичного дискомфорту, втрати енергійності та повноцінного сну.

Слідчі поліції зібрали достатньо доказів систематичності вчинення таких насильницьких дій та довели причетність кривдника до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар