Незаконно переправляли військовозобо’язаних через кордон: на Буковині судитимуть злочинну групу

На Буковині судитимуть членів організованої злочинної групи за незаконно переправляли військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 29-річний житель селища Красноїльськ організував незаконну діяльність злочинної групи, яка займалася пошуком осіб та оформленням їм документів для безперешкодного виїзду за кордон. До своєї протиправної діяльності чоловік залучив ще двох спільників: 34-річного жителя села Старий Вовчинець і 55-річного жителя села Чудей.

Організатор відповідав за доправлення українців за кордон через пункти пропуску. Інших двоє порушників займалися пошуком потенційних клієнтів цієї незаконної послуги.

Укінці минулого року у Чернівцях оперативники УСР та слідчі поліції викрили протиправну діяльність трьох буковинців. Унаслідок проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання  та тимчасового перебування фігурантів поліцейські виявили і вилучили:

– прилади нічного бачення;

– біноклі;

– рації;

– мобільні телефони;

– чорнові записи порушників з інформацією про потенційних клієнтів та інші докази протиправної діяльності буковинців.

Співробітники поліції задокументували три факти злочинної діяльності фігурантів. Незаконний трансфер сімох чоловіків призовного віку зловмисники оцінили в майже 20000 Євро.

Наразі слідчі поліції довели причетність порушників до вчинення злочину та передали відносно них обвинувальні акти для розгляду до суду.

Реклама

Залишити коментар