Російський «воєнкор» владлєн татарскій загинув унаслідок вибуху в Санкт-Петербурзі

У Санкт-Петербурзі стався вибух у кафе «Стрит-бар».Через це загинув відомий «воєнкор» владлєн татарскій, у якого там був творчий вечір.

Про це пишуть ТАСС«Медуза» та «Новая газета Европа». Пізніше загибель татарського підтвердило Міністерство внутрішніх справ рф.

Внаслідок вибуху також зазнали поранень щонайменше 16 людей. російські пропагандистські ЗМІ зазначають, що вибух стався через те, що в кафе один із відвідувачів, схоже, приніс вибухівку. Потужність вибухового пристрою становила понад 200 грамів тротилу.

російські медіа стверджують, що в організації вибуху запідозрили дівчину, яку вже почали шукати. Вона нібито подарувала татарскому статуетку, яка й вибухнула.

Насправді цього «воєнкора» звати ілля фомін. Він народився в Макіївці Донецької області. До початку російсько-української війни Фомін декілька років провів у в’язниці Макіївки за грабіж, але 2014 року опинився на свободі після того, як тюрма потрапила під обстріл. А після цього — приєднався до лав бойовиків.

З початку повномасштабного вторгнення він набув популярності завдяки дописам про війну, у яких він підтримував російську армію.

Татарський уже перебуває під санкціями України за поширення російської пропаганди та виправдання агресії рф проти України. Також він закликав завдавати ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі, щоб не працювали лікарні й померло більше українців.

Реклама

Залишити коментар