Окупанти відступили з деяких позицій на Донецькому напрямку — Сили оборони

Завдяки злагодженим діям Сил оборони України на Донецькому напрямку окупанти відступили з деяких позицій. Зараз українські військові займаються облаштуванням цих позицій для ведення оборонних дій.

Про це заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в етері єдиного телемарафону.

Він розповів, що в росіян зараз є багато «відмовників», які не хочуть воювати та не бачать перспектив наступальних дій. А через потужні удари українських військових в окупантів просто не було іншого вибору, ніж відступити.

Дмитрашківський розповів, що зараз війська росії здійснюють наступальні дії в районі Авдіївки, Мар’їнки та Карлівки. За минулу добу ворог здійснив 30 штурмових дій, сьогодні вночі — 10. Усі наступальні дії ворога відбувалися без підтримки техніки. Лише в одному випадку росіяни застосували два танки.

Дмитрашківський зазначив, що це пов’язано із втратами окупантами бойової спроможності, техніки та відсутність БК. Однак, за даними розвідки, у районі Верхньоторецького спостерігається накопичення техніки.

“Є припущення, що найближчим часом ворог спробує десь із того напрямку зробити більш потужні бойові рухи”, — сказав він.

Він також розповів, що на Запорізькому напрямку окупанти проводять фортифікаційні роботи, постійно вдосконалюються, проводять тактичні заняття. 2 березня була спроба роботи розвідувальної групи, однак її накрили вогнем, окупанти отримали відсіч та відступили.

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий розповів, що головними для зосередження ударів ворога залишаються Бахмутський та Лимансько-Куп’янський напрямки. Хоча атаки росіян продовжуються, Череватий погодився із західними аналітиками, що «великий російський наступ» не відбувся.

Череватий пояснив, що українські військові постійно діяли нестандартно, навіть асиметрично, проводили заходи smart-оборони, максимально витискали із наявної зброї. А також створили систему спостереження з промислових безпілотників, об’єднуючи їх в інтегровану систему, яка дозволяла постійно бачити поле бою.

Він повідомив, що за цю добу росіяни 232 рази обстріляли українські позиції на Бахмутському напрямку різними типами артилерії, відбулося 35 боєзіткнень. росія втратила 121 солдата вбитими та 139 пораненими.

На Куп’янсько-Лиманському напрямку відбулося 252 обстріли, 6 боєзіткнень. 36 окупантів було знищено, 74 зазнали поранень.

За даними Череватого, окупанти вже використовували на полі бою літаки 4-го покоління Су-35. А втім, він запевнив, що вони не є проблемою для Сил оборони та діють за одною тактикою з іншою армійською авіацією рф: намагаються випустити некеровані ракети, а тоді втекти з переднього краю.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар