Павлу Лебідю, митрополиту УПЦ (МП) СБУ вручила підозру за двома статтями ККУ

1 квітня Служба безпеки України вручила підозру за двома статтями кримінального кодексу України митрополиту УПЦ (МП) Павлу Лебідю. Про це пишуть Суспільне та Українська православна церква.

Так, за джерелами Суспільного, наміснику Лаври та мирополиту УПЦ (МП) Павлу Лебідю СБУ вручила підозру за статтею 161 ККУ – розпалювання міжрелігійної ворожнечі та статтею 436-2 ККУ – поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію.

На фейсук-сторінці Української православної церкви повідомляють, що наразі у будинку Павла Лебідя проводять обшуки. На 12 годину його викликали на допит. Після цього вирішуватимуть питання про обрання міри запобіжного заходу. 

У відеозверненні, оприлюдненому російським новинним порталом, митрополит УПЦ (МП) сказав про гоніння церкви та що “сльози впадуть на тих людей, які роблять ці чвари”.

“Я не перешкоджаю, я знаю за що, тому що мені підозру у двох словах пояснили: що я співпрацюю з Росією і ще там одне…кажуть, що я проклинав президента. Ніколи в житті цього не було і не буде”, — сказав Павло Лебідь.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар