“Впізнай шахрая”: поліцейські Буковини запроваджують проєкт щодо протидії шахрайству

З метою роз’яснити громадянам основні правила цифрової безпеки та ідентифікації шахраїв в інтернеті, поліцейські Буковини запроваджують проєкт “Впізнай шахрая”. Про це повідомляє ГУНП в Чернівецькій області.

У рамках проєкту співробітники обласного управління Нацполіції проводитимуть зустрічі у навчальних закладах, з працівниками державних установ та іншими категоріями населення. Також відповідно до задуму проєкту, правоохоронці розробили інформаційні матеріали та буклети. Відтак – проводитимуть зустрічі у навчальних закладах, з працівниками державних установ та іншими категоріями населення.

“З початком реалізації проєкту “Впізнай шахрая” на Буковині проводитимуться превентивні заходи із громадянами наживо та у режимі онлайн. Під час зустрічей ми оборюватимемо цифрову безпеку у мережі Інтернет, та надаватимемо поради, як уберегти себе від найпоширеніших видів атак шахраїв, – розповів Владислав Булавін, інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області НПУ”, – каже Владислав Булавін, інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області НПУ.

Попередньо поліцейські проаналізували повідомлення громадян Буковини на спецлінію «102» щодо вчинення проти них різних видів шахрайств. Реагуючи на ці звернення, поліцейські також розробили методичний матеріал, а тепер у форматі діалогу розповідатимуть різним категоріям населення про можливі афери шахраїв та алгоритм дій потерпілих при вчиненні таких протиправних дій.

 “Найпопулярніші шахрайські схеми щодо буковинців – це дзвінки чи смс від псевдобанкірів, повна оплата товару чи послуг через соціальні мережі, перехід користувачів за сумнівними посиланнями. Саме про убезпечення від таких випадків ми говоритимемо зі старшокласниками невдовзі”, – додав  Владислав Булавін. 

Реклама

Залишити коментар