Спільні патрулювання українських та румунських прикордонників відновлюють з початку квітня

Прикордонники Чернівецького загону відновлюють спільні патрулювання державного кордону із підрозділами прикордонної поліції Румунії. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон.

Нещодавно у пункті пропуску “Порубне” відбулась прикордонно-представницька зустріч, під час якої прикордонники обох країн обговорили питання спільної охорони кордону.

У зв’язку з повномасштабним вторгненням росії на територію України Сторони домовились, що спільне патрулювання відновлять на початку квітня лише по території Румунії, на сухопутній ділянці кордону.

Також в ході зустрічі прикордонні уповноважені України та Румунії погодили графіки несення служби, використання технічних засобів охорони кордону та порядок спільних дій у разі затримання порушників кордону та контрабанди.

Практика спільних патрулювань була запроваджена у 2017 році в рамках угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Румунії про спільне патрулювання українсько-румунського державного кордону та протоколу прикордонних відомств обох держав.

Реклама

Залишити коментар