МЗС України відповіло на заяву ООН про можливу «дискримінацію» УПЦ МП в Україні

Міністерство закордонних справ України заявило, що свобода не тотожна праву підривати національну безпеку. Так відомство відповіло на заяву ООН про те, що обшуки в Української православної церкви московського патріархату можуть бути «дискримінацією».

Про це йдеться на сторінці речника МЗС Олега Ніколенка.

Він закликав Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) утримуватися від незбалансованих політичних оцінок і базувати свої доповіді на фактах.

“Україна — демократична держава, в якій гарантується свобода віросповідання. Водночас свобода не тотожна праву займатися діяльністю, яка підриває національну безпеку“, — наголосив Ніколенко.

Напередодні Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявило, що обшуки правоохоронців у приміщеннях Української православної церкви московського патріархату можуть «мати дискримінаційний характер». У доповіді Управління згадується, що Служба безпеки України провела обшуки в монастирях, офісах, навчальних закладах та іншій власності УПЦ МП в Києві та ще низці регіонів країни.

В ООН стверджують, що в деяких випадках співробітники СБУ допитували священнослужителів із використанням поліграфа.

“УВКПЛ стурбоване тим, що дії держави, спрямовані проти УПЦ, можуть мати дискримінаційний характер. УВКПЛ також нагадує про необхідність забезпечення того, щоб усі особи, яким висунуто кримінальні звинувачення, користувалися всім спектром невіднятних прав на справедливий судовий розгляд”, — заявили в ООН.

Реклама

Залишити коментар