Міноборони Північної Македонії запропонує передати Україні 12 бойових гелікоптерів

Міноборони Північної Македонії на найближчому засіданні уряду запропонує передати Україні 12 бойових гелікоптерів Мі-24.

Про це заявила міністерка оборони Північної Македонії Слав’янка Петровська, пише «Независен Весник».

За її словами, Генштаб уже завершив аналіз того, чи може країна передати гелікоптери Мі-24. За словами міністерки, передання цієї техніки не вплине на боєздатність сухопутних військ Північної Македонії.

“Уся техніка, яка наразі передана, окрім того, що це на прохання українців, вона їм потрібна. І це техніка, якою українська армія вміло користується. Це техніка, у якої, відповідно до наших планів, завершується термін експлуатації“, — зазначила Петровська.

Вона розповіла, що Північна Македонія натомість може купити вісім багатоцільових гелікоптерів. Оцінка відповідних угод вже перебуває на завершальній стадії.

Мі-24 — це радянський ударний вертоліт підтримки піхоти, який був основним штурмовим гелікоптером країн соцтабору. 

Як пише «Мілітарний», Північна Македонія може передати Україні дванадцять Мі-24, які ця країна придбала в України у 2001 році. Деякі із цих гелікоптерів останнім часом не експлуатують.

За даними видання Defence24, чотири вертольоти Північна Македонія модернізувала спільно з ізраїльською компанією Elbit Systems. Їх адаптували для взаємодії з силами НАТО та оснастили авіонікою, що дозволяє використовувати окуляри нічного бачення, та системою нічного бачення Aviators. Також додали сучасну навігацію, інфрачервоне освітлення та інші доопрацювання.

Реклама

Залишити коментар