У квітні стартує пілотний проєкт е-документообігу у військових частинах — Шмигаль

На квітень запланований старт пілотного проєкту з розгортання системи е-документообігу у військових частинах, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки й інших дотичних структурах.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі за підсумками наради в уряді за участю представників Офісу Президента.

За словами Шмигаля, під час наради був визначений план дій щодо реформування проходження військово-лікарських комісій. За мету поставлено максимально діджиталізувати всі процеси та створити умови, за яких військові отримають комфортний і швидкий сервіс.

Експертна група представила свої напрацювання. Серед них — збільшення пропускної спроможності ВЛК, доступ до е-системи охорони здоров’я та заходи з безбар’єрності.

“Вже у квітні плануємо розпочати пілотний проєкт із розгортання системи електронного документообігу у в/ч, ТЦК та інших дотичних структурах. Наступний етап — цифровізація медичної історії військовослужбовців”, — зазначив Прем’єр.

Окремо під час наради були розглянуті питання скорочення термінів розслідування для отримання довідки з військових частин про обставини поранення. Глава уряду дав завдання розробити необхідні постанови та зміни до законів.

Також були заслухані пропозиції Міністерства охорони здоров’я щодо реформи медико-соціальних експертних комісій.

“Це має бути комплексне рішення, засноване на міжнародних стандартах, де людина — головний пріоритет”, — наголосив Шмигаль.

Реклама

Залишити коментар