Допомагав отримати тимчасову відстрочку від мобілізації: на Буковині підозрюють колишнього працівника військкомату

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито експрацівника районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який допомагав військовозобов’язаним одержати тимчасову відстрочку від мобілізації. Йому повідомлено про підозру у пособництві в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура. 

За даними слідства, на прохання знайомого поліцейського працівник військкомату надавав консультації військовозобов’язаним та особисто опікувався процедурними питаннями щодо одержання ними тимчасової відстрочки від мобілізації на підставі висновків військово-лікарської комісії.

Працівника військкомату звільнили ще восени 2022 року.

Зокрема, у жовтні минулого року правоохоронці викрили працівника поліції, який за 2500 доларів США з особи обіцяв двом чоловікам призовного віку сприяння в одержанні тимчасової відстрочки від мобілізації.

У ході досудового розслідування правоохоронці вийшли на його пособника – працівника районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Досудове розслідування вказаному кримінальному провадженню здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Чернівецькій області та Чернівецького  управління ДВБ НП України.

Реклама

Залишити коментар