Зеленський підписав закон про прозорі закупівлі в Міноборони

Президент Володимир Зеленський підписав закон 2958-IX щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях.

Про це йдеться в картці проєкту закону № 8381 на сайті парламенту.

Там зазначено, що 2 березня закон скерували главі держави, а 21-го Володимир Зеленський повернув його зі своїм підписом.

Коли закон набуде чинності, стане необхідним обов’язково оприлюднювати в системі Prozorro ціни, за якими оборонні замовники купують товари для військових, інші товари та послуги для забезпечення армії.

У звіті про оборонну закупівлю, укладеному без використання електронної системи, буде детальна інформація про: державного замовника, назву предмета закупівлі (із зазначенням одиниці виміру щодо товарів), ціну за одиницю товару, ціну робіт, послуг тощо.

Йдеться про оборонні закупівлі, коли:

  • вартість предмета закупівлі для товарів і послуг оборонного призначення дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень;
  • вартість для робіт оборонного призначення дорівнює або перевищує 1,5 мільйона гривень.

Це не стосується даних про закупівлі, що становлять державну таємницю.

Також у звіті про закупівлі послуг із комплектами продуктів або послуг з організації харчування військових частин має зазначатися ціна всіх складових: окремі найменування товарів із зазначенням ціни за одиницю та одиницею виміру, вартості окремих послуг.

Водночас «чутливу інформацію» — місцеперебування, ідентифікаційні дані держзамовника та постачальника товарів, виконавця, кількість, місця та строки постачань товарів, загальну ціну договору закупівлі товарів — не будуть оприлюднювати.

Реклама

Залишити коментар