Справу Ростислава Білика щодо підкупу студентів на виборах повернули до повторного розгляду

Сьогодні, 21 березня Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України повернув справу на повторний розгляд в апеляційній інстанції.

Про це повідомляє громадська мережа ОПОРА.

А саме — до Чернівецького апеляційного суду, який два роки тому не задовольнив апеляційну скаргу прокуратури на виправдовувальний вирок щодо ексдепутата Чернівецької міськради Ростислава Білика.

«Справа Білика» тягнеться з місцевих виборів 2015 року. Тоді ОПОРА виявила схему з організації підкупу виборців-студентів на користь кандидата в депутати Чернівецької міської ради Ростислава Білика.

Затягування судових розглядів, закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю в діянні Ростислава Білика складу кримінального правопорушення, відновлення кримінального провадження після звернення Громадянської мережі ОПОРА зі скаргою до суду та розголосу в ЗМІ, низка самовідводів суддів. Як результат — у березні 2021 року Першотравневий районний суд м. Чернівці виправдав Ростислава Білика.

А влітку 2022 року колегія суддів Чернівецького апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу прокуратури на виправдовувальний вирок.

Реклама

Залишити коментар