Велика Британія та Україна підписали угоду про цифрову торгівлю

Велика Британія та Україна 20 березня підписали угоду про цифрову торгівлю. Вона має підтримати українську економіку та значно зміцнити торговельні та інвестиційні відносини між державами. Лондон також обіцяє продовжити скасування мит на імпорт з України.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Угоду підписали британська міністерка бізнесу та торгівлі Кемі Баденох та українська міністерка економіки й перша віцепрем’єр-міністерка Юлія Свириденко. У серпні 2022 року Міністерство цифрової трансформації зазначало, що Україна стане лише другою після Сінгапуру країною, із якою британці підпишуть таку угоду.

Завдяки цьому договору Україна матиме гарантований доступ до фінансових послуг завдяки спрощенню транскордонних потоків даних. Українські підприємства також зможуть більш ефективно та дешево торгувати з Великою Британією за допомогою електронних транзакцій, електронних підписів та електронних контрактів.

Угода передбачає співпрацю одразу у кількох сферах, зокрема у вільному обміні даними, зміцненні захисту прав споживачів в онлайн-просторі, обміні фінансовою інформацією, використанні штучного інтелекту тощо.

За словами Свириденко, угода про цифрову торгівлю свідчить про те, що українські ІТ-компанії, які працюють в Україні, мають попит в усьому світі — попри війну.

“Угода про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британією закріпила основні свободи торгівлі цифровими товарами та послугами. Україна вважає, що відкрита та вільна структура цифрової економіки — це найкраща інвестиція у розвиток, орієнтований на майбутнє”, — сказала Свириденко.

Баденох також пообіцяла, що Велика Британія продовжить дію безмитної торгівлі на імпорт з України до початку 2024 року.

“Ці ініціативи допоможуть захистити робочі місця, засоби до існування та сім’ї зараз і в післявоєнному майбутньому України”, — резюмувала британська міністерка.

Також Міністерство бізнесу та торгівлі анонсувало, що в червні у Лондоні відбудеться конференція «Шлях до відновлення України». Вона буде спрямована на підтримку відновлення України та мобілізацію британського бізнесу для участі в майбутніх проєктах відбудови країни.

Реклама

Залишити коментар