В УПЦ МП відповіли Епіфанію, який закликав братію Києво-Печерської лаври співпрацювати

Українська православна церква московського патріархату відповіла предстоятелю Православної церкви України Епіфанію, який закликав братію Києво-Печерської лаври співпрацювати. В УПЦ МП заявляють, що виселення монахів з Києво-Печерської лаври нібито «провокує росіян» і «дає їм нові аргументи задля виправдання своєї агресії».

Про це йдеться на сайті Києво-Печерської лаври.

В УПЦ МП згадали слова речника президента росії дмітрія пєскова про те, що виселення монахів з Лаври виправдовує цілі російської «операції».

Також церква нагадала слова ченців Києво-Печерської лаври: вони наприкінці січня заявили, що залишаться вірними своїй церкві та її предстоятелю Онуфрію.

А ще УПЦ МП знову заперечила свої зв’язки з москвою: 

“У всіх церковних і державних документах написано, що в лаврі сьогодні звершує богослужіння саме Українська православна церква. В жодному офіційному церковному і державному документі немає слів “московська церква” чи “московський патріархат””.

Крім того, УПЦ МП звинуватила ПЦУ в насильстві проти її громад та наголосила, що намір забрати Києво-Печерську Лавру “є порушенням права на свободу віросповідання та великою помилкою, яка деструктивно вплине на імідж нашої держави, на єдність українського народу і релігійний мир”.

Реклама

Залишити коментар