Сили оборони вдарили авіацією по російському ЗРК, складу боєприпасів та зосередженнях окупантів

Також українські захисники завдали 6 авіаударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та складу боєприпасів.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили російський зенітний ракетний комплекс «Тор» та 2 райони зосередження окупантів.

Водночас протягом доби 19 березня росіяни завдали 1 ракетний та 7 авіаційних ударів, здійснили 9 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Окупанти вдарили по житловому будинку у Василівському районі та по об’єктах цивільної інфраструктури Кам’янського Запорізької області. Також вони обстріляли об’єкти цивільної інфраструктури на Донеччині. Є загиблі та поранені, пошкоджено багатоповерхівки, приватні житлові будинки та школи.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація без суттєвих змін. Протягом доби окупанти здійснили обстріли районів населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському та Лиманському напрямках росія продовжує спроби прорвати оборону українських військ. росіяни вели безрезультатні наступальні дії у районі населеного пункту Новоселівське.

На Бахмутському напрямку окупанти не припиняють спроб захопити місто Бахмут. Українські захисники відбили атаки росіян у районах населених пунктів Бахмут, Іванівське, Богданівка та Григорівка.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках війська рф здійснили безрезультатні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Бердичі та Мар’їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росія веде оборону. Обстрілів зазнали райони зокрема Гуляйполе, Білогір’я, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області, а також Херсон, Михайлівка, Гаврилівка, Дудчани, Іванівка та Дніпровське.

В Азовському, що на тимчасово окупованій території Запорізької області, окупанти посилили контррозвідувальний режим. Вони активно перевіряють у місцевих наявність російського паспорта.

“Громадяни, які його не мають, вимушені миритися з додатковими перевірками, які супроводжуються затриманням”, — кажуть у Генштабі.

А в Стрілковому, що на захопленій частині Херсонщини, за лобіювання окупаційного сільського голови та на підставі примусово зібраних підписів місцевих депутатів у сільраді розробляють «розпорядження» щодо примусового незаконного відчуження будинків громадян України, які вимушено залишили населений пункт. Житло хочуть передати для проживання окупантів.  

Реклама

Залишити коментар