Україна запропонувала партнерам із НАТО створити авіаційну коаліцію — Повітряні сили

Командувач Повітряних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Микола Олещук закликав колег із НАТО створити авіаційну коаліцію.

Про це пише пресслужба Повітряних сил.

Там зазначають, що 16 березня Микола Олещук в онлайн-форматі взяв участь у симпозіумі командувачів повітряних сил країн-членів НАТО.

Там він коротко проінформував колег про актуальну ситуацію на основних напрямках бойових дій. Також наголосив на необхідності нарощування протиповітряної оборони України: як її наземної складової, так і повітряної.

“Звертаюся до вас із проханням наростити зусилля щодо надання Повітряним силам України сучасних багатоцільових винищувачів четвертого покоління“, — сказав він під час симпозіуму.

Олещук говорив про винищувачі, які здатні ефективно захистити Україну від повітряних терористичних атак росії, а також здійснювати потужну авіаційну підтримку наземним військам для звільнення та деокупації українських територій.

Командувач Повітряних Сил ЗС України також додав, що лише спільні, узгоджені дії партнерів можуть посприяти в якнайшвидшому отриманні Україною західних багатоцільових літаків. Наявним прикладом досягнення цієї мети він назвав танкову коаліцію.

“Хотів би отримати вашу підтримку та закликаю створити авіаційну коаліцію під гаслом “Перемога на землі — кується в небі!””, — резюмував Олещук.

Реклама

Залишити коментар