Знову палять суху траву: на Буковині лише за 4 дні рятувальники 16 разів гасили пожежі

Останнім часом значно збільшилась кількість пожеж на відкритій території. Лише протягом останніх чотирьох днів пожежно-рятувальні підрозділи 16 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених загоранням сухої трави. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Чернівецькій області.

У результаті вогонь знищив понад 22 га сухої рослинності. Основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях залишається людський фактор – необережне поводження з вогнем. 

Головне управління застерігає про небезпеку пожеж сухої трави, які завдають великої шкоди не тільки довкіллю та майну громадян, а й можуть становити загрозу для життя людей. За короткий проміжок часу вони набирають великих розмірів.

На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4 км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

Реклама

Залишити коментар