“За військову доблесть”: чернівчанин отримав нагороду від Міністерства оборони України

Високу відзнаку Міністерства оборони України – нагрудний знак “За військову доблесть” отримав чернівчанин Олег Филипчук. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

З 10 липня 2022 року Олег проходив навчання у Львівській національній академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного за спеціальністю офіцера з морально-психологічного забезпечення.

Після розподілення чернівчанин потрапив у 115-ту окрему механізовану бригаду. 7 серпня прибув до військової частини, яка тоді перебувала на відновленні після важких боїв біля Сєвєродонецька та Лисичанська. Через декілька тижнів Олег Филипчук став заступником командира роти з морально-психологічного забезпечення.

Потім виконував завдання на Донеччині, отримав поранення. У січні 2023-го Олег Филипчук знову повернувся у стрій.

12 березня 115-та ОМБр відзначила першу річницю від дня створення. Під час урочистостей чернівчанину вручили нагрудний знак «За військову доблесть».

“І в мені шквал дуже різних емоцій. Я знаю, що це привід пишатися мною для моїх рідних. Вони тішаться. А я… думаю, про тих хлопців, які, на мою думку, заслуговують медалі більше, ніж я. Тільки тих, яких я знаю особисто, лиш з моєї бригади – їх десятки, їх сотні… Боже, скільки їх, тих військових, достойних найвищих нагород, яких вже немає серед живих! Скільки вже не у війську, бо отримали такі травми, які прирекли їх на пожиттєву інвалідність. А скільки серед нас тих, які, пройшовши важкі тижні полону, повернулись у стрій. І воюють як боги, «Народжені вогнем»! Мені незручно, що нагороду дали мені, а не їм… Я сприймаю цю відзнаку радше авансом. Та й, зрештою, нагод виправдати довіру, проявити силу духу, вірність українському народу і присязі буде ще вдосталь. Війна триває… Служу. Честь”, – написав Олег Филипчук.

Військовий подякував своїм побратимам та командуванню, зазначивши, що Україна обов’язково переможе, бо таких воїнів немає ніде у світі.

Реклама

Залишити коментар