Цими вихідними на Буковині ліквідували 18 пожеж: є загиблі

Упродовж вихідних днів в області було ліквідовано 18 пожеж, які мали місце у Чернівецькому, Дністровському районах та обласному центрі. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

10 березня у селі Біла Мамаївської територіальної громади Чернівецького району сталася пожежа в житловому будинку. 72-річний господар проживав там сам, тому пожежу виявили сусіди, коли помітили густий дим з вікон будинку, та зателефонували на спецлінію 101. На виклик прибули черговий караул 3 державної пожежно-рятувальної частини та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Стрілецький Кут. Вогнеборці ліквідували пожежу та виявили всередині будинку загиблого власника. Тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу міста Чернівці. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

11 березня у місті Сторожинець Сторожинецької територіальної громади Чернівецького району трапилася ще одна пожежа з трагічними наслідками у житловому будинку. Загорання сталося на горищі, вогонь охопив площу 80 кв.м. За вказаною адресою прибули працівники 12 державної пожежно-рятувальної частини та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Нові Бросківці, Буденець, Комарівці. Під час ліквідації пожежі рятувальники виявили власника, 1971 року народження. Чоловік був вже без ознак життя. Його тіло направили на судово-медичну експертизу міста Сторожинець для встановлення точної причини смерті. Причина пожежі встановлюється.

Найчастіше упродовж вихідних рятувальникам доводилось виїжджати на ліквідацію пожеж на відкритій території. Всі вони сталися у Чернівецькому районі та місті Чернівці. Внаслідок цих пожеж вогнем було знищено майже 10 га сухої рослинності. Зокрема, уночі 11 березня у селі Зелений Гай Новоселицької територіальної громади Чернівецького району горіла суха трава на відкритій території. За попередніми висновками фахівців, причиною займання стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Рятувальники 11 державної пожежно-рятувальної частини ліквідували пожежу на площі 4,5 га. Вогонь знищив суху траву.

Реклама

Залишити коментар