В Україні почалася друга за час великої війни посівна

В Україні почалася друга з початку повномасштабної війни посівна. Вже засіяли 16 тисяч гектарів зернових та зернобобових культур.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава уряду розповів, що Україна та Польща цього тижня спростили проходження кордону для аграрної продукції. Також українська влада працює над продовженням «зернової ініціативи» та розширенням можливостей дунайських портів.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький наприкінці лютого розповідав, що українські аграрії готуються цієї весни засіяти ті площі, які не вдалося реалізувати за озимими культурами, зокрема через несприятливі погодні умови.

За словами Висоцького, через мінування ситуація на Харківщині та Херсонщині залишається складною. Там заміновано понад один мільйон гектарів території. 

“Їх (заміновані площі — ред.) можна розділити на два типи. Перший — там, де була лінія фронту, це 80-90% замінованих площ. Другий — у тилу, там менший відсоток“, — зазначив посадовець.

Він уточнив, що площі, які були в тилу, аграрії планують усе-таки встигнути засіяти. А ті 200-300 тисяч гектарів, які були на лінії зіткнення, цього року ще не вдасться використати.

Реклама

Залишити коментар