СБУ остаточно назвала ім’я військового, якого розстріляли після слів «Слава Україні»

Служба безпеки України остаточно ідентифікувала військового, якого окупанти розстріляли після слів «Слава Україні!». Це Олександр Мацієвський — снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області. Спецслужба вже працює над пошуком окупантів, які розстріляли Мацієвського.

Про це СБУ повідомляє у Telegram.

Слідчі змогли ідентифікувати загиблого після низки слідчих дій, зокрема спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото та відеоматеріалів. Також СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтвердили, що військовий на відео — саме Олександр Мацієвський.

Мацієвського призвали на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецькій області. СБУ встановила, що його розстріляли 30 грудня 2022 року. Тіло повернули додому в лютому 2023 року.

СБУ шукає винних у злочині у межах розслідування, яке триває за статтею про порушення законів та звичаїв війни. За це загрожує від 8 років тюрми до довічного ув’язнення.

Реклама

Залишити коментар