Не лише балістичні ракети. ЗРК Patriot і SAM/T збиватимуть авіацію РФ на великих відстанях — Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що західні системи протиповітряної оборони Patriot і SAM/T, які скоро надійдуть в Україну, допоможуть збивати не тільки російські крилаті ракети, а і тактичну авіацію окупантів.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону.

“Комплекс (Patriot) хороший не тільки в плані збиття балістичних ракет. Це комплекс дальнього радіусу дії. На жаль, ми не маємо таких далекобійних зенітних ракетних систем. Основні комплекси в нас — це Бук-М1 з дальністю 40 км, С-300 з дальністю 75 км”, — зазначив Ігнат.

Тому, за його словами, комплекси Patriot і SAM/T з радіусом дії 150 км допоможуть не тільки збивати балістичні ракети, але і протистояти діяльності російської авіації на великих відстанях.

“росія застосовує у прифронтовій зоні, на північних і південних напрямках авіацію, щоб задавати ударів і ракетами, і плануючими корегованими авіаційними бомбами — вони підлітають за 30, 40, 50, 60 км до наших кордонів і можуть скидати ці бомби”, — сказав Ігнат.

Речник Повітряних сил додав, що мова йде про знищення літаків на тимчасово окупованих територіях України. Ці комплекси планують розмістити так, аби вони прикривали критичну інфраструктуру України та позиції ЗСУ.

Реклама

Залишити коментар