Використовував фальшиве пенсійне посвідчення та довідку МСЕК: хмельниччанину повідомили про підозру

8 березня правоохоронці викрили чоловіка, який намагався перетнути державний кордон, використовуючи фальшиві пенсійне посвідчення та довідку медико-соціальної експертної комісії. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Поліцейські встановили, що 28-річний хмельниччанин через мережу Інтернет замовив пенсійне посвідчення та довідку експертної комісії, в яких його визнано інвалідом другої групи з дитинства з довічним терміном. За допомогою підроблених документів військовозобов’язаний чоловік намагався безперешкодно перетнути державний кордон України та виїхати до Республіки Молдова.

Наразі співробітники поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. За скоєне порушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Поліцейські нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України “Про Правила перетинання державного кордону громадянами України”, на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Залишити коментар