Розвідники показали, як працює «народний супутник»

Українська розвідка показала, як працює супутник ICEYE, який придбав «Благодійний фонд Сергія Притули» за зібрані українцями кошти. Він допоміг виявити та знищити вже тисячі одиниць ворожої техніки.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Воєнна розвідка України почала використовувати «народний супутник» з 24 вересня 2022 року. Відтоді Сили оборони України щодоби отримують необхідні розвіддані з космосу.

“Такі очі на орбіті дозволяють цілодобово та в будь-яку погоду виявляти і спалювати замасковану російську військову техніку, озброєння та особовий склад“, — йдеться у повідомленні.

Як вказує ГУР, за 5 місяців використання супутника розвідники провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування російських підрозділів на тимчасово окупованих та «інших територіях, що становили інтерес ЗСУ». Зокрема, ГУР показав супутникові знімки аеродромів в окупованому Криму, Запорізькій області, Бєлгородській області рф, а також фото з Луганщини та Бердянська.

За цей час ресурс «народного супутника» дозволив виявити 360 наметів у місцях розташування російської армії, а також 7 321 об’єкт ворожої військової та спеціальної техніки, зокрема:

  • 45 літаків;
  • 27 гелікоптерів;
  • 6 ОТРК «Іскандер»;
  • 36 ЗРК С300;
  • 12 ЗРК «Панцир С1»;
  • 11 радіолокаційних станцій;
  • 10 понтонних переправ.

Завдяки можливостям ICEYE значна частина з цього переліку була знищена та поповнила статистику від Генштабу ЗСУ, кажуть у ГУР.

“Співробітники воєнної розвідки України вкотре висловлюють подяку всьому українському суспільству, яке долучилося до збору коштів на космічний апарат, кожному волонтеру, хто щоденно надає допомогу захисникам України та “Благодійному Фонду Сергія Притули”“, — зазначили у розвідувальному управлінні.

Реклама

Залишити коментар