Ображав дружину та погрожував фізичною розправою: судитимуть буковинця

Слідчі поліції довели причетність жителя Глибоки до психологічного насильства над своєю дружиною. Наразі поліцейські скерували обвинувальний акт до суду для подальшого розгляду. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 64-річний місцевий житель з вересня місяця 2020 року перебував на превентивному обліку Національної поліції за категорією “сімейний кривдник”.

Поліцейські з’ясували, що чоловік упродовж тривалого часу, перебуваючи в стані алкогольного спяніння, ображав свою 57-річну дружину нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від потерпілої, складали протоколи про адміністративне правопорушення на кривдника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій.

Зокрема, Глибоцький районний суд неодноразово визнавав правопорушника винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак кривдник продовжував чинити психологічне насильство відносно своєї дружини, яке відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до погіршення якості її життя, фізичного дискомфорту, втрати енергійності та повноцінного сну.

Слідчі поліції зібрали достатньо доказів систематичності вчинення таких насильницьких дій та довели причетність кривдника до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду. За вчинення таких протиправних дій чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Реклама

Залишити коментар