У Чернівецькій області розпочав роботу кластер «Безбар’єрна Буковина»

У Чернівецькій області розпочав роботу кластер «Безбар’єрна Буковина». Відтак за результатами його засідання представники міжнародних організацій зголосилися надати підтримку батькам, які виховують дітей з інвалідністю. Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація.

У межах роботи кластера фахівці Департаменту соціального захисту населення ОВА з представниками міжнародної організації «Лікарі світу» відвідали Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Допомога життю», що у Мамаївській громаді. Вони оглянули його приміщення, а також ознайомилися з напрямом діяльності Центру.

Завдання кластера «Безбар’єрна Буковина», який створили у нашому краї, – об’єднати сили задля подолання бар’єрів. До нього увійшли представники обласної влади, військової адміністрації, міжнародних благодійних організацій та місцевих ГО. Його мета, зокрема, забезпечити доступність транспортних послуг для осіб з особливими потребами, створити систему денних центрів перебування для осіб та дітей з інвалідністю. Також серед цілей – психолого-педагогічна допомога сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю, забезпечення архітектурної доступності закладів, моніторинг МКП та громадських будівель на предмет доступності тощо.

Реклама

Залишити коментар