росія завдала збитків довкіллю України на два трильйони гривень — міністерство

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів підрахувало, що росія завдала збитків українському довкіллю на два трильйони гривень. Зокрема сотні видів флори та фауни перебувають під загрозою знищення.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час виступу на міжнародній конференції «Об’єднані заради справедливості» у Львові, цитує «Укрінформ».

“Ми напрацювали нову методологію спільно з нашою екологічною інспекцією, використовуємо сім видів методологій і вже нарахували два трильйони гривень завданих збитків. Це забруднення землі, повітря, води, спалені ліси, знищені природні ресурси”, — зазначив Стрілець.

За словами міністра, найбільше через напад росії зараз страждає ліс. Так, майже три мільйони гектарів лісу було пошкоджено — приблизно третина залісненої території України. Близько 500 тисяч гектарів лісу окуповані або перебувають у зоні бойових дій.

росіяни окупували зокрема 10 національних парків, 8 заповідників і два біосферних заповідники. Крім того, 600 видів фауни та 750 видів флори опинилися під загрозою знищення.

У Міндовкілля зафіксували вже тисячі справ щодо смертей дельфінів на узбережжях України, Болгарії та Туреччини. Вони були спричинені наявністю морських мін, а також військовими кораблями, які росіяни розмістили в Чорному та Азовському морях.

Реклама

Залишити коментар