Не сплатили аліменти на понад 126 тисяч гривень: судитимуть двох чернівчан

Дізнавачі поліції скерували до суду матеріали кримінальних проваджень з обвинувальними актами, щодо 36-річного та 42-річного жителів обласного центру, які злісно ухиляються від сплати коштів на утримання своїх неповнолітніх дітей. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У Чернівцях судитимуть місцевого жителя за злісне ухилення від сплати коштів на утримання свого 15-річного сина. Чернівчанин заборгував виплату аліментів на суму понад 91 тисячу гривень.

За аналогічне правопорушення перед судом постане ще один житель обласного центру, який не здійснював виплат на утримання своєї дитини та на даний час сума боргу становить майже 35 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що згідно з рішеннями районних судів, чоловіки були зобов’язані виплачувати аліменти на утримання своїх дітей до досягнення ними повноліття, проте вони ухилялися від виконання рішення.

На неодноразові попередження про необхідність щомісячної сплати аліментів, погашення заборгованості, а також про кримінальну відповідальність чернівчани не реагували.

Дізнавачі Чернівецького райуправління поліції повідомили правопорушникам про підозру у скоєнні кримінальних проступків передбачених частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України та направили матеріали проваджень з обвинувальними актами до суду для розгляду.

За скоєне чоловікам загрожує до 2 років обмеження волі.

Реклама

Залишити коментар