На Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України відмітили Буковину

4 березня, під головуванням Володимира Зеленського відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Про це повідомляють начальник ОВА Руслан Запаранюк та Чернівецька обласна рада.

Під час засідання Чернівецьку область відмітили за активну роботу в інтеграції внутрішньо переміщених осіб, зокрема в частині працевлаштування, перекваліфікації й початку бізнесу в краї.

На конгресі обговорили також безпекову та гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих і деокупованих територіях України. З цього питання прозвучали доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, голови Служби безпеки України Василя Малюка, міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Учасники заслухали також представників Міністерства оборони України та областей, які перебували під російською окупацією.


Про план відновлення енергетичної інфраструктури України, зруйнованої внаслідок терористичних атак росії, йшлося у доповідях міністра енергетики Германа Галущенка та інших представників галузі.


Про стан реалізації проєктів з відбудови об’єктів інфраструктури у регіонах говорив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та інші посадові особи.


Зі словами щирої підтримки українців до учасників заходу звернулися мер Парижа Анн Ідальго та президент Європейського комітету регіонів Васко Алвес Кордейро.

Реклама

Залишити коментар