Твоя кров може воювати: в Україні триває кампанія з донорства

Твоя кров може воювати. Кампанія із такою назвою нині триває в Україні. Долучився до неї і Чернівецький обласний центр служби крові. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Кожен буковинець, який не має протипоказань, може стати донором та врятувати життя солдата, цивільного чи дитини, які постраждали під час воєнних дій.

Як розповіла генеральна директорка центру Анжеліка Каланча, на заклик здати кров уже відгукнулися колективи медичних закладів області, прикордонники, бійці Національної гвардії, правоохоронці, газовики та енергетики, студенти.

“Наразі є потреба у всіх групах крові, особливо із негативним резусом. Тож ми завжди чекаємо на донорів. Стале забезпечення донорською кров’ю та її компонентами є запорукою національної безпеки і обороноздатності країни, особливо в умовах воєнного стану”, – пояснює Анжеліка Каланча.

📌 Кампанію “Твоя кров може воювати” зорганізували Український центр трансплант-координації разом з платформою “ДонорUA”, медичним сервісом Helsi за сприяння проєкту ЄС “Надання підтримки Україні у розвитку сучасної системи громадського здоров’я”.

📍На буковинців чекають у Центрі служби крові. Приходити можна в будні з 8:00 до 13:00 за адресою: Чернівці, вулиця Українська, 36. Телефон гарячої лінії: 095 49 80 155.

Реклама

Залишити коментар