НАЗК внесло Metro Cash&Carry до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло компанію Metro Cash&Carry до переліку міжнародних спонсорів війни через рішення керівництва компанії продовжувати діяльність в росії.

Як повідомляє пресслужба агентства, крім бізнесу у сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами. А це напряму впливає на підтримку російської військової машини.

Так, за результатами журналістських розслідувань, стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream. Ця компанія управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи.

“Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з рф не лише не буде припинена, а надалі лише посилюватиметься”, — підкреслює НАЗК.

Про це, говорять у агентстві, свідчить і визнання Metro Cash & Carry прийнятною сплатою картками “мір” (проєкт сбєрбанку) та реалізація нових проектів у росії, таких як мережа продуктових магазинів «біля дому» — фасоль.

Крім цього, у НАЗК заявляють і про участь компанії в «ідеологічних» російських ініціативах.

“Наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в росії торгує „кувалдами Вагнера“. Це той самий „атрибут“ найманців з терористичної ЧВК Вагнер, що набув умовної популярності в рф після публікацій жорстоких відео про начебто страту бійців ЧВК, які повернулися з українського полону. Вочевидь, у такий спосіб менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора”, — повідомила пресслужба агентства.

Зазначається, що цей «сувенір» використовувався російською пропагандою як символ знущання з цивілізованого світу в особі Європарламенту, на адресу якого було відправлено інструмент після ухвалення резолюції про визнання рф державою-спонсором тероризму.

Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check, створеної London Stock Exchange Group, — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

До списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Днями сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding.

Реклама

Залишити коментар