Міф про «всенародну підтримку» чернівецького мера сильно перебільшено, – Максим Бурбак

Теза Романа Клічука про це, що він діє від імені всіх чернівчан, у мене особисто викликає посмішку. – Таку думку у програмі В ТЕМІ висловив народний депутат двох скликань Максим Бурбак. –

Адже якщо ви проаналізуєте кількість виборців, які проголосували за міських голів Чернівців, починаючи від  2010 року, побачите, що за Романа Клічука городяни дали найменше голосів. Візьмемо цифру у 185 тисяч виборців, які голосують у Чернівцях. Тенденція була така, що на піку, у 2010 році, за Миколу Федорука було віддано понад 60 тисяч голосів, у 2015 році Олексій Каспрук зібрав приблизно 33 тисячі голосів, а за Романа Клічука у 2020 році проголосувало близько 25 тисяч чернівчан. А це 13,5% голосів виборців. Саме така кількість людей проголосували за ту програму дій, яку впроваджує в місті Роман Клічук.

До того ж, населення Чернівців з появою переселенців зросло. Є різні цифри, відштовхнемося від 60 тисяч вимушено переміщених осіб, які осіли у Чернівцях. Нехай з них 50% – це нові виборці, які на наступних місцевих виборах будуть мати право голосувати. Тобто у нас збільшилась чисельність виборців і легітимність міського голови ще зменшується – і у відсотках, і у фактичних голосах.

Тобто впровадження принципів і стратегій команди забудовників Романа Клічука зараз підтримує приблизно 10% чернівчан. І тому вважати і казати, що «мені дали карт-бланш, бо за мене проголосували більшість чернівчан», це як мінімум не скромно і не відповідає дійсності. 

Буковинці, які зараз знаходяться на фронті, побачили, що діюча міська влада імпотентна. Навіть у виконанні своїх же рішень.  Я ще коли казав, що прийняте ще на липневій сесії питання про виділення 22 мільйонів гривень на закупівлю машин військовим – це чистої води популізм. Але зробіть хоч це і привезіть хлопцям машини! – ні, цього не сталося. Не можуть завезти. Хлопці кажуть: «ну так дайте нам гроші, ми поремонтуємо ті, що маємо в підрозділах»…

Романе Васильовичу, я слухав ваші відповіді на ваших прес-конференціях, коли ви кажете, що «немає механізму,… не можуть привезти,… не хочемо відповідати, бо потім прокуратура буде перевіряти…» Звичайно будуть і вже перевіряють, на скільки я знаю. Але ви ж ішли до влади, щоб шукати шляхи для вирішення міських проблем. Натомість – шукаєте відговорки.  Ви маєте можливість приймати колегіальне рішення. Просто беріть на себе відповідальність і будь ласка, допомагайте нашим хлопцям, нашим ЗСУ, ТРО, купувати такі потрібні автомобілі.

Або визнайте, що ви не в змозі це зробити. Хай чернівецькі бійці оголошують черговий збір по копійці в Інтернеті, а ви витрачайте мільйони,- накопичені у міському бюджеті завдяки податкам цих хлопців і дівчат з передової, – на свій розсуд, на плитку і фонтани.

Реклама

Залишити коментар