Україна збільшить оборонну смугу на кордоні з Білоруссю та росією

Уздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону на 2 км розширять прикордонну смугу. Переважно цю територію буде заміновано.

Про це повідомила Державна прикордонна служба у своєму Facebook.

Відповідні зміни до законодавства схвалила Верховна Рада у п’ятницю, 24 лютого.

Документ закладає основу та вдосконалює систему охорони держкордону, розв’язує питання виділення земель для облаштування інженерних споруд вздовж лінії кордону. Крім того, внесеними змінами визначили місце прикордонників у загальній системі Сил оборони під час воєнного стану.

Також закон врегулює питання залучення Збройних Сил України, Нацгвардії та Нацполіції до виконання завдань з охорони державного кордону.

У Держприкордонслужбі пояснили, що смуга вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону збільшиться до 2 км завширшки для побудови інженерно-технічних і загороджувальних споруд. Також на цій площі запроваджують спеціальний прикордонний режим.

На інших ділянках кордону залишилася прикордонна смуга завширшки 30−50 метрів від лінії кордону на суші чи від берега української частини прикордонної річки, озера чи іншої водойми.

Також закон визначає сукупність заходів, спрямованих на відбиття вторгнення або нападу на територію України збройних сил іноземної держави або групи країн.

Реклама

Залишити коментар