Папа Римський закликав молитися за Україну після перегляду фільму про війну

У Ватикані в річницю широкомасштабного вторгнення рф відбувся показ документального фільму «Свобода у вогні: Боротьба України за свободу» режисера Євгена Афінеєвського. У заході взяв участь Папа Римський Франциск.

Про це повідомляє Vatican News.

Як зазначається, режисер організував показ фільму у Ватикані в п’ятницю, 24 лютого, в день молитви за Україну.

“Сьогодні вже рік цієї війни. Скеровуймо погляд до України, молімося за Україну, впустімо в наше серце біль. Ми не повинні соромитися страждати і плакати, бо війна – це знищення, війна — це завжди крок назад”, – сказав розчулений Папа після перегляду і закликав помолитися разом.

На показі були присутні 240 осіб, серед яких і ті, чиї історії представлені у стрічці. Вони сиділи поряд зі Святішим Отцем, зокрема дружина полоненого солдата Анна Зайцева з 16-місячним Святославом, який грався тростиною понтифіка, мама полоненого захисника Азовсталі, журналістка та представниця керівництва меткомбінату.

Після показу фільму Папа поспілкувався з учасниками фільму. Вони передали Франциску символічні подарунки: прапор, врятований зі знищеного села, який понтифік поцілував, пачку солі з останньої партії комбінату «Артемсіль» як символ моці та сліз українців, а також браслет, виготовлений із металу з Азовсталі. Одягнувши браслет, Папа запевнив у своїй молитві за український народ та попросив молитися за нього.

Реклама

Залишити коментар