А. Яценюк: Український народ, і навіть ті, які досить доброзичливо ставились до росії, усвідомили, що росія – не просто агресор

Війна змінила Україну та український народ. Росіяни завжди грали на розколах в нашому суспільстві: ті, хто розмовляють українською – ті, хто розмовляють російською; ті, хто вірять, що майбутнє України в Європейському Союзі, – ті, хто вірять у необхідність тісного партнерства з росією; ті, хто вірять у свободу – і ті, хто вірять у патерналізм у радянському стилі. Про це у інтерв‘ю LBC заявив двічі Прем‘єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Сьогодні ми одна об’єднана нація. Об’єднана нація Української держави. Об’єднана Українська держава. Це нова епоха в Україні.

Люди усвідомили, що держава має ключове значення, що нам потрібно допомагати один одному, що ми повинні стояти плече до плеча, що потрібно позбутись радянського минулого, починаючи з архітектури і завершуючи фейковою історією.

Український народ, і навіть ті, які досить доброзичливо ставились до росії, усвідомили, що росія – не просто агресор. Це держава, яка прагне винищити український народ, незалежно від того, якою мовою, українською чи російською, українці розмовляють, де живуть їхні родичі, підтримують вони інтеграцію до Європейського Союзу чи Євразійського Союзу. Це не просто великий крок вперед. Саме так розбудовується нація.

Реклама

Залишити коментар