Рада забрала мандат у Трухіна, який раніше написав заяву

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Трухін, який 22 лютого пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину в пропозиції хабаря, написав заяву про складання депутатського мандату. ВР підтримала припинення повноважень нардепа Трухіна.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Железняк опублікував заяву Трухіна. Він також додав, що відповідну постанову вже вніс регламентний Комітет ВРУ і зала розгляне її на найближчому засіданні. 

Згодом Железняк повідомив, що Рада 288 голосами підтримала припинення повноважень нардепа Трухіна.

У 2019 році Трухін був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №40 у Дніпропетровській області. У лютому 2022 року був виключений з партії.

22 лютого Вищий антикорупційний суд виніс вирок депутату від “СН” Олександру Трухіну: він пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину в пропозиції хабаря поліціянту.

23 серпня 2021 року народний депутат фракції “Слуга народу” Олександр Трухін потрапив у ДТП. За даними ЗМІ, нардеп був напідпитку і спричинив аварію дорогою з Полтави до Києва. Через тиждень після ДТП нардеп заявив, що не перебував за кермом, і співпрацював з поліцейськими при оформленні протоколів.

ДБР заявило, що не мало у своєму розпорядженні відео щодо ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна з нагрудної камери поліцейського, яке опублікувала “Українська правда”. Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова розпочала нове кримінальне провадження після розголосу розслідування “УП”.

2 лютого 2022 року Трухіна виключили з партії “Слуга народу”. Він заявив журналістам, що готовий скласти свій мандат нардепа, якщо “примусить партія”.

Наприкінці серпня 2022 року суд призначив 850 гривень штрафу чоловіку, який їхав в авто з Трухіним і взяв на себе провину за ДТП з потерпілими.

Реклама

Залишити коментар