Перейшла за посиланням та втратила 21 тисячу гривень: на Буковині шахраї ошукали жінку

Вчора, 22 лютого, до відділення №4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції звернулася жителька села Круп’янське та повідомила, що з її банківського рахунку зникли кошти. Наразі поліцейські проводять розшукові заходи, аби встановити осіб, причетних до даного злочину. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Заявниця розповіла поліцейським, що на її телефон прийшло повідомлення від нібито від одного із банків з проханням перейти за Інтернет-посиланням та ввести код.  37-річна буковинка виконала запропоновані їй дії, після чого з її карткового рахунку були зняті кошти в сумі 21000 гривень.

За вказаним фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки: не переходьте за сумнівними Інтернет-посиланнями, не повідомляйте персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV-коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію. Пам’ятайте: саме таким чином шахраї отримують доступ до ваших банківських рахунків.

Реклама

Залишити коментар