НАЗК внесло французьку корпорацію “Ашан” у перелік міжнародних спонсорів війни рф в Україні

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку корпорацію “Auchan” у перелік міжнародних спонсорів війни росії в Україні

Про це інформує НАЗК.

Корпорація представлена в багатьох країнах світу та є однією з найбільших операторів роздрібних мереж, мережі продуктових гіпермаркетів “Ашан”. Після 24 лютого 2022 року компанія не закрила свій бізнес в росії, чим продовжила фінансувати державу-спонсора тероризму. 

“Для Ашану росія є другим за значущістю ринком збуту після Франції. Лише у 2020 році російський Ашан сплатив 167 мільйонів доларів до російського бюджету. За підрахунками журналістів, це дорівнює вартості 15 літаків Су-25, 42 танків, 222 ракет “Калібр” або 477 тисяч автоматів АК-74″, – заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Журналісти The Insider, Le Monde і Bellingcat з’ясували, що від початку повномасштабної війни російська дочірня компанія Ашану постачала під виглядом “гуманітарної допомоги” товари військовим ворога на тимчасово окуповані території України, а також допомагала з виконанням мобілізаційних заходів в російській федерації.

“Ми не можемо дозволити, щоби росія продовжила отримувати ці кошти, за які потім вбиває українців. Ми хочемо, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати із вбивцями. Інститут репутації має працювати, тому ми внесли Auchan у перелік міжнародних спонсорів війни”, – додав Новіков.

Фото – НАЗК

Реклама

Залишити коментар