Нардеп Трухін уклав угоду з прокурорами і визнав провину

Народний депутат Олександр Трухін, який став фігурантом справи про резонансну ДТП, уклав угоду з прокурорами, він визнав свою провину в пропозиції хабаря поліціянту.

“Я хочу повідомити суд і інших учасників судовго засідання, що була надіслана угода про визнання винуватості, яка підписана між мною… та обвинуваченим Трухіним”, — сказав прокурор на засіданні Вищого антикорупційного суду.

Трухін і САП підписали угоду в п’ятницю, 17 лютого. Згідно з її умовами, депутат зобов’язується протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень підтримку ЗСУ, зокрема, на проєкт United24 та Армія дронів.

Крім того, депутат має заплатити 68 тисяч гривень штрафу.

Нардеп Ярослав Железняк повідомив у Telegram, що Трухін втратить мандат.

За його словам, скоро в Раді буде «мінус чотири» нардепи.

“Тобто лише 405 депутатів. P. S. Так, у тому числі втратить мандат Олександр Трухін (через укладення угоди про визнання винуватості)”, — написав він.

Трухін є фігурантом ДТП, яка сталася 23 серпня 2021 року. 1 лютого УП опублікувала інтерв’ю патрульного, який першим прибув на місце ДТП, та відео з його камери. На відео Трухін пропонував «віддячити» поліцейському 150 тисячами, намагався залишити місце аварії та відмовлявся проходити тест на драгері.

Пізніше в ДБР опублікували відео з камер спостереження, судячи з яких, винуватцем ДТП була людина в одязі червоного кольору (помічник депутата Полтавської облради Віктор Склема, сам Трухін був у костюмі та білій сорочці).

У серпні 2022 року видання Полтавщина повідомило, що Віктору Склемі, який їхав у машині Трухіна та якого визнали винним у ДТП, призначили штраф у розмірі 850 гривень.

22 грудня 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду справу про резонансну ДТП за участю нардепа від Слуги народу Олександра Трухіна.

Реклама

Залишити коментар