Італія надасть Україні три системи ППО – Мелоні

Новий пакет військової допомоги для України від Італії, окрім ЗРК SAMP-T, включатиме також комплекси Skyguard та Spike.

Про це заявила прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми надали шостий пакет військової допомоги Україні, який переважно концентрується на протиповітряній обороні, щоб захистити цивільну інфраструктуру, тому що ведеться цинічна гра, щоб зменшити цивільний спротив, і на це треба відповідати. Ми багато працювали над цим разом із Францією, щоб швидко поєднати наші технології. ЗРК SAMP-T – це дуже важливо, але в новому пакеті допомоги є ще й інші системи ППО – Skyguard та Spike. На сьогоднішній день стратегічною метою є захист критичної інфраструктури”, – сказала Мелоні.

Вона додала, що Італія також допоможе Україні у питанні розмінування.

Мелоні також поінформувала, що сьогодні відбулась передача генераторів, щоб підтримати цивільне населення.

Щодо постачання Україні винищувачів, прем’єрка Італії зауважила, що коли йдеться про країну, проти якої здійснено агресію, вся зброя, яка їй постачається, є оборонною і призначена для захисту.

“Ми з партнерами на даному етапі концентруємося на темі протиповітряної оборони”, – акцентувала Мелоні.

Президент Зеленський своєю чергою відзначив, що Італія надає Україні “потужний пакет”.

“SAMP-T – це дуже серйозні технології , ми над цим довго працювали, і особисте лідерство пані прем’єр-міністра дало нам можливість отримати ці системи. Крім того, Україна отримає ще дві важливі системи (ППО – ред.), щоб захищати життя наших людей”, – зазначив глава держави.

Реклама

Залишити коментар