Українська делегація бойкотуватиме Парламентську асамблею ОБСЄ через участь росіян

Україна не братиме участі в офіційних заходах Парламентської асамблеї ОБСЄ у межах зимової сесії, яка проходитиме 23-24 лютого у Відні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, яка очолила в ПАРЄ комітет із питань культури, науки, освіти й медіа.

“Ми не будемо брати участі в офіційних заходах Парламентської асамблеї, в жодних. Але ми їдемо до Відня для переговорів з нашими партнерами щодо того, що робити, як вивести із цієї кризи ОБСЄ і принаймні Парламентську асамблею ОБСЄ”, – сказала Кравчук.

Вона нагадала, що російській делегація австрійська сторона видала візи, а саме: 61 людині.

“Там не тільки парламентарії, які є воєнними злочинцями. Там ціла купа (інших росіян – ред.), просто спецслужби, пропагандисти, які приїдуть використовувати засідання Парламентської асамблеї просто як декорацію. Ми разом з нашою українською громадою працюємо над протестами біля території Гофбургу, де це буде проходити, щоб це не ставало нормою”, – сказала Кравчук.

23-24 лютого у Відні пройде зимова сесія ПА ОБСЄ, головною темою якої стануть роковини повномасштабного вторгнення росії в Україну. Очікується, що участь у ній візьме також делегація країни-агресора, у тому числі підсанкційні депутати-розпалювачі війни проти України.

У МЗС Австрії заявили, що відповідно до укладеної з ОБСЄ угоди мають юридичні зобов’язання щодо видачі віз делегації російської федерації.

У літньому та осінньому засіданнях ПА ОБСЄ минулого року, які проходили у Великій Британії та Польщі відповідно, делегації рф та білорусі не брали участі, оскільки їм не видали візи приймаючі країни.

Понад 80 делегатів Асамблеї з 21 країни у спільному листі закликали австрійську владу та голову ПА ОБСЄ не допустити російську делегацію до участі в ПА ОБСЄ 23-24 лютого.

Реклама

Залишити коментар