Розпочато наймасштабніші 3D сейсморозвідувальні дослідження на заході України

Укргазвидобування розпочало наймасштабніші 3D сейсморозвідувальні дослідження на заході України. Територія досліджень понад 1,5 тис. кв. км. За наявною у нас інформацією, це наймасштабніші дослідження за цією технологією, які проводилися в Україні.

Про це повідомляє пресслужба “Укргазвидобування”.

Для робіт застосовуються передові міжнародні практики геофізичних досліджень в складних геологічних умовах. Дослідження спрямовані, насамперед, на отримання нової інформації про потенційні поклади вуглеводнів на глибинах до 5 км.

«Ми очікуємо, що розпочатий проект з 3D сейсморозвідки дасть змогу по-новому оцінити перспективи Карпатського нафтогазоносного регіону. Зокрема, наявні геологічні дані вказують на перспективність освоєння надр у цій місцевості на відносно великих глибинах. Завдяки 3D сейсморозвідці ми зможемо створити детальні, інформативні геологічні моделі виявлених покладів вуглеводнів і, як наслідок, отримати нові можливості для збільшення видобутку газу на заході України», – зазначає Максим Вітик, директор з розвідки та розробки Укргазвидобування.

Партнерами Укргазвидобування з проведення досліджень виступають українські компанії, визначені за результатами публічних закупівель. На перспективність Карпатського регіону вказують успіхи сусідніх країн. Зокрема, Польщі за результатами 3D-сейсморозвідки вдалося наростити запаси на 20 млрд куб. м газу. Такого показника вдалося досягти на виснажених родовищах, які розробляються більше 70 років в схожих геологічних умовах Карпатського регіону.

Реклама

Залишити коментар