Четверта доба без дефіциту в енергосистемі: Буковина працює без лімітів споживання

Споживання електроенергії сьогодні дещо знизилось, порівняно з початком тижня. Це пов’язано із сонячною погожою дниною та релігійним святом 15 лютого – Стрітення Господнє. Саме тому проведення режимного дня замірів фактичного споживання у Тернопільській та Івано-Франківській області з 15 лютого перенесли на 21 число. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє АТ “Чернівціобленерго”.

Попередньо, проведення режимного дня “без обмежень” у Чернівецькій області наразі без змін – призначено на 17 лютого. Дефіциту потужності в енергосистемі не спостерігається вже четверту добу поспіль, тож і сьогодні Буковина працює без лімітів споживання. Електростанції країни виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання на більшій частині Украни.

Зокрема, за даними Укренерго включено в роботу після ремонту один з енергоблоків на одній із електростанцій, також інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через нехарактерне для зими водопілля мають багато ресурсів. Завдяки сприятливій погоді зростає генерація з відновлюваних джерел енергії. Енергетики роблять усе можливе, щоб сьогодні ми з вами могли використувати електроенергію у комфортних для нас обсягах.

Реклама

Залишити коментар