За рік у Чернівцях психіатричну допомогу отримали 6843 особи

У стаціонарі Чернівецької обласної психіатричної лікарні торік пролікували 6843 хворих, 985 із них були з числа внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

У поліклініці закладу допомогу надали 37 тисячам пацієнтів, 7 тисяч із яких – діти. У 2022 році розпочали отримання амбулаторної психіатричної допомоги 914 осіб, з них з уперше встановленим розладом психіки та поведінки 602 недужих, в тому числі 110 дітей. Про це звітує керівництво лікарні. 165 хворих, 50 із яких діти, торік визнані інвалідами первинно.

У штаті Чернівецької обласної психіатричної лікарні функціонує мобільна мультидисциплінарна команда, до складу якої входять чотири спеціалісти: лікар-психіатр, психолог, сестра медична та соціальний працівник. Фахівці надають послуги за місцем перебування пацієнта.

У закладі працює також відділення кризових станів із центром для реабілітації осіб, які перенесли бойову психічну травму. Серед пролікованих учасників АТО/ООС, бойових дій у війні з рф, військовослужбовців Збройних сил України, територіальної оборони, національної гвардії переважає контингент хворих з посттравматичними стресовими розладами з тенденцією до хронізації перебігу недуги та показами до соціальної реабілітації.

Реклама

Залишити коментар