Врятували трьох людей: цими вихідними вогнеборці ліквідували 16 пожеж

Упродовж вихідних ліквідували 16 пожеж, на одній з них врятували 3 осіб. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Увечері 10 лютого в місті Заставна Заставнівської територіальної громади Чернівецького району виникла пожежа в квартирі на першому поверсі двоповерхового житлового будинку. За попередніми висновками фахівців, до загорання призвело коротке замкнення електромережі. На момент виникнення пожежі в квартирі нікого не було, вогонь охопив площу 40 кв.м. На місце події прибули рятувальники 5 державної пожежно-рятувальної частини. Оскільки в під’їзді утворилося щільне задимлення, що загрожувало життю мешканців будинку, вогнеборці, перш за все, вивели у безпечне місце трьох осіб – мешканців квартири на другому поверсі, врятувавши їм життя. Водночас рятувальники ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття. Вогонь знищив меблі та речі домашнього вжитку в квартирі.

Уранці 12 лютого у місті Сторожинець Сторожинецької територіальної громади Чернівецького району сталася пожежа в гаражі, зблокованому з житловим будинком. Площа пожежі склала 180 кв.м. Полум’я помітили сусіди та зателефонували на спецлінію 101. За вказаною адресою прибули рятувальники з міста Сторожинець та місцевих пожежно-рятувальних підрозділів сіл Буденець, Комарівці, Нові Бросківці. Вогнеборці ліквідували пожежу, врятувавши від знищення будинок. Внаслідок пожежі згоріли гараж, автомобіль, що знаходився всередині гаража, покриття та перекриття житлового будинку, речі домашнього вжитку. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Загалом упродовж вихідних було ліквідовано ще 7 пожеж у обласному центрі, 5 – у Чернівецькому районі та по 1 пожежі у Вижницькому й Дністровському районах.

Реклама

Залишити коментар